Service

Service / Behandelingen / Technieken

Alle behandelingen die hieronder worden genoemd zijn allen inclusief, wassen, nagels knippen indien nodig en oorcontrole.

Knippen/Effileren

Deze techniek is geschikt voor het inkorten van de vachten. Denk hierbij aan Maltezers, Shih-Tzu, Boomers of kruisingen hiervan,  Poedels en Labradoodlevachten.  De te knippen lengte wordt samen met de baas vooraf besproken, gelet op de wensen van de baas en de conditie van de vacht.

Scheren

Deze techniek is geschikt voor heel veel div. vachten.  Het lijf zal worden geschoren en de lengte van het haar wordt in overleg met de baas bepaald, gelet op de wensen van de baas en de conditie van de vacht. De poten en het hoofd worden met de schaar geknipt.

Plukken

Geplukt worden alle ruwharige vachten, denk hierbij aan de Terriers, Teckels en div. kruisingen die een ruwharige vacht hebben.  De plukvachten kunnen onderverdeeld worden in 2 groepen, de plukvachten die 2x per jaar tot de op de wol geplukt worden en een stripvacht die 3tot4 x per jaar geplukt worden.

Als voorbeeld een ruwharige teckel. Deze komt in de regel 2x per jaar naar de trimsalon om de lange ruwe bovenlaag van de vacht eraf te laten plukken.  Belangrijk is hierbij dat de vacht goed “plukrijp” is en dit wordt voor de behandeling zorgvuldig beoordeeld. Een vacht die te vroeg eraf geplukt wordt en dus Niet plukrijp is kan de huid beschadigen en zelfs wondjes opleveren. Dit is het laatste wat we willen dus een zorgvuldige check vooraf is uiterst belangrijk. Als de lange bovenlaag is geplukt blijft de onderste korte laag over en deze zal 6 maanden later aan de beurt zijn om geplukt te worden.

Alle vachten die geplukt moeten worden pluk ik met de hand, ik maak geen gebruik van een plukmes. Handmatig plukken geeft het mooiste en natuurlijkste resultaat en daar ga ik voor.

Plukken / Stripvachten

Ook dit zijn vachten die met de hand worden geplukt.  Denk hierbij aan bijv. de Cairn Terrier. Een pittig hondje met een pittig uiterlijk. Dat willen we graag het hele jaar door zien en hoewel een Cairn Terrier ook 2x per jaar geplukt kan worden tot op de wol wordt er bij de Cairn Terrier vaak gekozen voor een stripvacht.  Bij een stripvacht wordt er een extra laag gecreerd in de vacht zodat er 3 lagen ontstaan. Door elke 3 tot 4 maanden de langste laag te laten plukken blijft de onderwol en de middelste laag staan en zal de Cairn Terrier er het hele jaar uitzien als een pittige hond.

Ontwollen

Denk hierbij aan o.a. de rassen zoals;  Golden Retrievers, Berner Sennens, Newfoundlanders. Shelties, Border Collies.

Dit zijn een aantal van de hondenrassen die bij een in goede conditie zijnde vacht 2x per jaar flink in de rui zullen zijn. Deze honden gaan bij ons in bad, worden gewassen en met een waterblazer wordt het water En de loszittende haren uit de vacht geblazen. Vervolgens worden de vachten helemaal drooggeblazen en de vachten helemaal gekamt zodat het loszittende haar verdwenen is.  Aan deze vachten wordt niet geknipt of geschoren, enkel en alleen de pootjes worden bijgeknipt.

In Bad

Natuurlijk kun u uw hond ook brengen voor enkel en alleen een wasbeurt zodat ze heerlijk fris en schoon weer mee naar huis gaan.

Nagels knippen

Nagels knippen indien nodig zit standaard in elke behandeling. Is het onverhoopt toch een keer nodig ze tussentijds te knippen? Bel gerust en kom even langs.

Hoe werkt dat nu precies in de trimsalon?

Na het maken van de afspraak en de 1ekennismaking met de hond zullen we samen de vachtconditie bekijken, de wensen en mogelijkheden bespreken voordat ik aan de slag ga.  We spreken samen door in welk model uw hond wordt geknipt, gelet op de mogelijkheden die de vacht biedt, uw wensen en gelet op de ras standaarden!

Puppies in de trimsalon! Gegarandeerd een feestje! En zoo leuk en leerzaam!

We kennen het allemaal wel, een nieuw gezinslid in huis, een puppie! Dat is vooral genieten maar betekent ook veel tijd investeren en opvoeden. Voor de pups / jonge honden die naar de trimsalon zullen gaan als ze ouder worden is het belangijk dat ze op een positieve manier kennis maken met de trimsalon, de geuren, de geluiden en met mij.

Een eerste kennismaking vindt ik dan ook erg belangrijk. Bij de eerste kennismaking staat voorop dat het voor de pup leuk moet zijn. Een kort bezoekje is voldoende, even op tafel, even snuffelen, even lekker op ontdekking in de salon en als beloning iets lekkers!

Ondertussen dat de pup op ontdekking is in de salon kan ik met u de vacht even bekijken en eventuele vragen over de vachtverzorging beantwoorden en of tips en advies meegeven voor het onderhoud thuis.